Lenormand en Tarot Kaartleggers

Pendelen

PendelenIedereen kan leren pendelen, al zal het niet onmiddellijk lukken van de eerste keer. De grootste hindernissen zijn door te denken dat je dit niet kan maar ook omdat je je pendel in een richting probeert te sturen ( door middel van de kracht van je gedachten). Het moeilijkste deel van pendelen is een neutrale houding en zelfvertrouwen!
Een pendel is vooral een prima manier om je duidelijkheid en antwoorden te geven op dingen die je eigenlijk op onderbewust niveau wél weet. Alleen ben je je er niet altijd van bewust. In die zin vormt een pendel de verbinding tussen het bewuste en het onderbewuste.
Veel oefenen is de boodschap en vooral vermijden om vanuit hoop, verlangen…de gewenste richting te laten uitgaan.
Belangrijk ! Zoek een pendel die bij je past ( je voelt heel snel tot welke pendel je je aangetrokken voelt) Dus laat de keuze van jouw pendel niet afhangen van een verkoper.
Als je een pendel aankoopt via een webshop, zuiver en reinig je pendel voor je hem gebruikt. Dit omdat voorwerpen die je online aankoopt energetisch geladen zijn met degene die de pendels fabriceren en in diverse handen terechtkomen…tot bij de verkoper. Je kan je dus voorstellen dat je pendel heel wat verschillende energietjes heeft opgenomen.
Als je met Reiki werkt, kan je je pendel inwijden met een krachtig Reiki symbool of eenvoudigweg de energie van je eigen handen gebruiken. Je kan ook de pendel onder stromend water houden voor enkele minuten of even door de vlam van een kaars heen en weer bewegen. Niet in een brandende kaars houden uiteraard.
De manier waarop je je pendel vasthoudt is tussen heel ontspannen je wijsvinger en je duim in je schrijfhand met een losse ontspannen pols.
Instrueer je pendel: uitslaande beweging naar voor is ja – horizontale beweging is nee – ronddraaiend van re naar li is twijfel – en stilstaand betekent: geen antwoord , geen beweging.
Voor je pendelt, maak je geest rustig, laat alle spanningen uit je lichaam los, drink een glas water, en zorg ervoor dat je niet gestoord kan worden. Een rustige plek is nog altijd het beste. Pendelen op drukke plaatsen, of tussen de soep en de aardappelen, raad ik af…je kan je maar zelden concentreren / je geest leegmaken. Tenminste als je je pendel als een brug tussen je bewuste en onderbewuste wilt gebruiken en niet als kunstje.
Om het helemaal af te maken en in de sfeer te komen , kan je desgewenst de plek waar je pendelt voorzien van een altaartje met de vijf elementen: een brandende witte kaars, een schaaltje met water, zacht- geurende wierook, een mooie edelsteen naar keuze. In het begin ‘ stil ‘ oefenen, om niet afgeleid te worden…éénmaal je je snel kan focussen kan je ook zachte muziek 432 Hz gebruiken. 432 Hz muziek werkt heel ontspannend.
Zorg ervoor dat je gemakkelijk zit, met je voeten plat op de grond.
Sluit je ogen en word je bewust van je ademhaling, adem een 4-tal tellen langzaam in en uit. Op die manier maak je contact met je onderbewuste.
Na een paar minuten kan je je energie helemaal voelen stromen, waardoor je het lichtjes warm kan krijgen.
Stel de vraag of je klaar bent om een zuiver en neutraal antwoord te ontvangen op jouw vraag. Als je voelt dat je uit je focus bent, keer dan terug naar je ademhaling. Het is in dit stadium heel belangrijk je niet te laten afleiden door de gedachten aan een gewenste uitkomst of antwoord.
Als je voelt dat je gedachten je in de maling nemen…stop dan even en probeer het de volgende dag opnieuw.
Een afrader: een paar keer per dag over hetzelfde onderwerp/ vraag pendelen.
Bij twijfel kan je hoogstens nog een keertje de vraag stellen, doch niet meer dan twee keer. Liefst niet elke dag over hetzelfde een antwoord willen.
Dit zijn de trucjes van de mind die een antwoord willen afdwingen. Laat je leven evenmin bepalen door een pendel, want dat is absoluut niet de bedoeling.
Een pendel vormt een brug en laat alles wat je onderbewuste al weet naar boven komen.
Het kan een mooi werkinstrument zijn, maar kan ook verslavend worden, als je niet meer kan vertrouwen op je intuïtie.
Na een sessie met een pendel kan je je pendel opschonen met heilig hout of andere wierook, in je handen en opbergen in een daartoe bestemd mooi zakje . De pendel is van jou, jouw energie zit volledig in jouw pendel en is ook afgestemd op jouw energie.
Je kan eraan denken om een pendel cadeau te doen aan een vriend/ in maar dit zou ik niet onmiddellijk aanraden, om dezelfde reden als hierboven beschreven. Een pendel is een heel persoonlijk instrument en diegene die graag wil leren pendelen doet er echt beter aan zelf een keuze te maken uit de zovele soorten pendels. Het is eigenlijk een wisselwerking tussen pendel en pendelaar. Sommigen voelen heel intuïtief hun pendel naar hen uitgaan…en dit is zeker niet zo gek!
Mediums en Paragnosten kunnen ook desgewenst op een snelle manier met een pendel een antwoord op een vraag of informatie doorkrijgen, doch niet altijd, als het niet de bedoeling is om een antwoord te ontvangen ,de tijd er nog niet rijp voor is of de vraag niet ethisch is. Dan kan de pendel helemaal stilstaan. Met andere woorden: het gebruik van de pendel is zeker geen speelgoed en moet niet op een lichtzinnige manier gebruikt worden. En dit geldt voor alle werkinstrumenten die worden gebruikt als ondersteuning bij het verkrijgen van informatie/ antwoorden.