Yin en Yang

Yin en YangYin en Yang. Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van yin en yang. Het heeft iets met balans te maken, hoor je dan vaak. Maar waar staat het nu echt voor en wat kun je er mee, dat wil ik jullie in dit blog vertellen.

Het zijn, volgens de Wikipedia, Chinese begrippen die verwijzen naar twee tegengestelde principes of krachten waarvan alle aspecten van het leven en het universum doordrongen zijn. Yin en yang worden vaak afgebeeld met de kleuren wit en zwart. Het symbool van yin en yang vertegenwoordigt een oud Chinees begrip, hoe de dingen werken.

De buitenste cirkel staat voor alles. De zwarte en witte vormen binnen de cirkel, kleur zwart is yin en kleur wit is yang en dit staat voor de interactie van twee energie├źn. De oorsprong van yin en yang vinden we terug in 700 tot 1000 jaar voor Christus. De afbeelding is zodanig dat er constant beweging is tussen enerzijds de kleur zwart, yin en anderzijds de kleur wit, yang.

De donkere kant, yin, wordt gelieerd aan de donkere en koude kant van de aarde. De witte kant, yang, staat voor licht. Het yin & yang principe gaat uit van evenwicht en harmonie en valt en staat met datgene of diegene die het betreft. Niets is zwart wit. Er is altijd een midden, waarbij de ene keer zwart overheerst en de andere keer het wit.

Als mens streef je altijd naar harmonie. In jezelf, met anderen, de mensen om je heen, maar ook met spullen. Te veel spullen geeft onrust, neig je als vanzelf naar het zwarte. Is jouw kamer iet yin & yang ingericht, voelt je huis niet fijn aan.

Heb jij moeite met jezelf in harmonie te leven? Kies dan eens voor een chat met een van de consulenten op www.lenormandentarot.nl Zij begrijpen heel goed het principe van de yin & de yang. Zij zijn met zichzelf in harmonie, wat om die reden zien zij meer, ervaren zij meer, horen zij meer dan iemand die met zichzelf niet in harmonie is. Om die reden zoek je ook steun bij een spirituele hulplijn. Je wordt er letterlijk naartoe getrokken met jouw energie. En laat het yin & yang principe nu alles te maken hebben met energie.

Ook een relatie kent yin & yang. Als de relatie niet loopt zoals we als mens voor ogen hebben, is er geen sprake van harmonie. Ook dat biedt een spirituele chatlijn als www.lenormandentarot.nl uitkomst. Ze voorspellen je daar niet alleen door middel van kaartleggingen als tarot en de lenormandkaarten jouw toekomst met deze partner. Ze kijken ook waar er sprake is van disbalans in jouw relatie en geven je tip handvatten en inzichten om de relatie weer yin & yang te krijgen.

Zodra je bij jezelf iets voelt, is yin & yang in beweging. Alles op aarde, inclusief de aarde zoekt elke seconde weer naar yin & yang. Ook jouw lijf is zo ingesteld. We hebben onze hypofyse die elke seconde weer, al jouw hormonen aanstuurt om er maar voor te zorgen dat je yin & yang bent.

Zo kan je schildklier bijvoorbeeld te hard werken, dan is er disbalans, de hypofyse gaat dan bijsturen om te zorgen dat yin & yang weer in harmonie met elkaar komen.

Af en toe te veel yin hebben we als mens nodig om tot een bepaald besef te komen. Daardoor groeien we spiritueel met onszelf, om daarna yin & yang naar een hoger level te brengen.

Chat dus gerust eens met een medium, paragnost, healer, astroloog van www.leonormandentarot.nl want daar vind je de specialisten op het gebied van yin & yang. Jij verdient toch een harmonieus leven! Liefdevolle groet Claris box 53 lenormandentarot.nl