Lenormand en Tarot Kaartleggers

Lenormand

Lenormand De huidige kleine Lenormandkaarten zijn een creatie van Mevrouw Anne Adelaide Lenormand, geboren op 27 mei 1772 in Alençon. Ze wordt gezien als één van de grootste en bekendste kaartlegsters, omwille van het feit dat haar voorspellingen zo indrukwekkend accuraat waren. Ze werd geconsulteerd door duizenden mensen waaronder ook invloedrijke mensen.

Vooral in Frankrijk was Mlle Lenormand van heel grote invloed op de hype van het franse kaartlezen. Ze is overleden in Parijs op 25 juni 1843.

Het Lenormand- deck omvat 36 kaarten waarvan de symboliek terugvoert naar de meest voorkomende symbolen uit het dagelijks leven , waarin lief en leed, geluk en onheil accuraat te voorspellen zijn. Ze geven duidelijke antwoorden op de meest uiteenlopende vragen, heel direct en treffend.

Met één kaart kan een antwoord op een vraag gegeven worden , het is niet nodig om een uitgebreide legging te doen. Dit is afhankelijk van de vraag/ vragen die worden gesteld.

Er zijn door de tijd heen nieuwe kaarten ontwikkeld waarvan er nieuwe beschrijvingen aan toegevoegd werden, waardoor de oorspronkelijke betekenis helaas uit het oog is verloren, met als gevolg: verkeerde conclusies.

De Lenormandkaarten omvatten 4 kleuren. Afgunst en tegenwerkingen worden voorgesteld door ‘ Klavers’ en zijn met het vuur-element verbonden, en die hebben te maken met werk, ondernemingszin en het neerzetten van een project : actie! Liefde, relatie(s), vriendschap worden als ‘ Harten ‘ voorgesteld en zijn met het water-element verbonden. Het rationele denken, het verstand en financiën worden voorgesteld als ‘ Schoppen ‘ en zijn met het lucht-element verbonden en als laatste zijn er de Ruiten die we kunnen omschrijven als alles wat bezit voorstelt; het materiële en het zakelijke aspect in het leven. En belangrijk is de persoonskaart ( PK) die voorgesteld worden als de Heer ( de man) en de Dame ( de vrouw).

Er zijn heel veel combinatie-leggingen , te beginnen met een dagkaart ( dan stel je een heldere duidelijke vraag ) – een duo-kaartlegging – een driekaart-legging ( verleden- heden en toekomst) – een vijfkaart-legging – een drie keer keer kaartlegging ( dit is een heel populaire legging) – de Grand Tableau legging ( heel uitgebreid en vraagt soms jaren oefening om de fijne kneepjes te beheersen ) en het gekende Keltische Kruis.

Bij het raadplegen van Lenormandkaarten is de positie ( de ligging) én de combinatie van de kaarten heel belangrijk. De betekenis van elke kaart wordt gebruikt als leidraad doch het volledig begrijpen kan heel wat jaren tijd en ervaring vragen.